Home Agenda Met Jong N-VA naar COSÌ FAN TUTTE - AFGELAST
30
apr
2020

Met Jong N-VA naar COSÌ FAN TUTTE - AFGELAST

Opera - Gent

Met Jong N-VA gaan we samen naar de Opera Così fan tutte in regie van Anne Teresa De Keersmaekers in Gent op donderdag 30 april 2020. Na de voorstelling krijgen we een rondleiding op de scene en ontmoeting met de artiesten en de opera directie. We hebben voor kaarten voor 20 euro per persoon.

Drie jaar na de bejubelde première in de Parijse Opéra Garnier komt Anne Teresa De Keersmaekers Così fan tutte naar Vlaanderen. Haar geabstraheerde regie zou wel eens dé 21ste-eeuwse sleutel kunnen zijn tot deze ambigue tragikomedie. In een witte, lege toneelruimte ensceneert de choreografe haar eigen experiment: een onderzoek naar de chemie tussen zang en beweging. Elke vocale solist wordt geschaduwd door één danser van Rosas, die de vulkanische spanning tussen tekst en muziek belichaamt. Meer dan eens geeft Mozart immers zijn eigen draai aan het libretto. Volgens De Keersmaeker transformeert zijn muziek deze schijnbaar banale boulevardkomedie tot een contemplatie met haast kosmisch- religieuze allures. Ook haar Così is een melancholische meditatie over verlangen en dood, over de complexiteit van de menselijke ziel.

Gelieve het totale bedrag van 20 euro te betalen per bestelde kaart op het Jong N-VA rekeningnummer BE14 7330 0911 3683 met vermelding 'Opera en je naam'.

Zet je hier op de wachtlijst.

Opera Jong N-VA

Datum & uur

Donderdag 30 april om 19u30

Contactpersoon

Jong N-VA secretariaatjong [at] n-va.be

Links