Home Wie-is-wie Magaly Knapen

Magaly Knapen

Voorzitster

Mijn naam is Magaly Knapen, geboren op 1 mei 1994 en sinds mijn geboorte nooit weggeweest uit Groot-Aarschot.

Ik heb altijd school gelopen in het Sint-Jozefscollege, waar ik in 2012 ben afgestudeerd in de richting Latijn-Moderne talen. Vervolgens ben ik met een omweg via Leuven in Antwerpen beland waar ik met onderscheiding mijn diploma Rechtspraktijk behaalde aan de Karel de Grote Hogeschool met als specialisatie staats- en grondwettelijk recht. Momenteel studeer ik Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de UAntwerpen

Ieder jaar neem ik ook deel, hetzij als parlementslid, hetzij als lid van de Raad van State aan het Jeugd Parlement Jeunesse en het Vlaams Jeugdparlement.

Als jongerenverantwoordelijke bij de hoofdafdeling en voorzitster van Jong N-VA Aarschot probeer ik een jonge en vrouwelijke touch te geven aan het bestuur van onze afdeling en de N-VA in het algemeen.

Ook nationaal hou ik een vinger aan de pols door stages bij Leuvens federaal parlementslid Renate Hufkens en op het kabinet van Staatsecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

 Ik ben ook actief als regiocoördinator voor het Hageland en zetel in die hoedanigheid in de Algemene Vergadering en de Afdelingsraad van Jong N-VA

Op dit moment wil ik zoveel mogelijk indrukken en ervaringen opdoen. Ik wil ernaar streven om meer vrouwen in de politiek te krijgen om zo hun belangen ook beter te kunnen verdedigen en deze belangrijke en grote bevolkingsgroep te vertegenwoordigen op alle niveaus. Ik wil mij ook graag inzetten om de interesse in politiek aan te wakkeren bij jongeren, want uiteindelijk is het onze generatie die binnen een paar jaar het heft in handen zal moeten nemen. Het beleid van de komende jaren zal dan ook onze verdere toekomst bepalen.

Tijdens mijn vrije tijd doe ik al eens graag een terrasje op de Markt of in de Flater en ik dans al jaren bij de Aarschotse Balletschool in de Sporthal. Ook tegen een (ski)vakantie zeg ik nooit nee!

Aarschot
01 mei 1994
Tel.
0478/47.64.70